BÓDVALENKE GASZTROKULTÚRÁJA
2012. OKTÓBER 5., 17:20
Idén nyáron egy fiatal formatervezők, építészek, fotósok, design menedzserek, szociológusok és közgazdászok alkotta csapat látogatott a Borsod megyei bódvalenkére, hogy feltérképezze az étkezéskultúra lokális értékekeit és erőforrásait, és hogy olyan egyszerű eszközöket fejlesszen ki, amelyek segítségével a helyiek aszalni és szárítani tudják a begyűjtött, vagy a háztájiban termő gyümölcsöket, zöldségeket, gombákat, fűszernövényeket.
Az érdeklődők az elészült termékeket, illetve a kiadványt egy hónapig láthatják a Design Terminál kiállítóterében (2012. szeptember 28 - október 28), a Rágd meg jól! programjának keretén belül pedig Barcza Dánieltől (MOME EcoLab, alapító) hallhatunk a személyes tapasztalatokról és élményekről, a projekt eddigi eredményeiről és a jövőbeli tervekről.
A projekt a MOME EcoLab fenntarthatósági kutatócsoport és a Széchenyi István Szakkollégium együttműködésében született. További információ: bodvalenkeprojekt.blogspot.hu
A csapat: Barcza Dániel, Benkő Tibor, Berzicza Sári, Bokor Péter, Ember Sári, Erdélyi Tomi, Fehér Bori, Hukaya Simon, Holányi Kati, Holb Vica, Kollár Eszter, Kovács Bori, Néray Bálint, Oravecz Juli, Pettendi Szabó Péter, Regös Nóri, Schmidt Andrea, Szabó Edit, Tornyánszki Éva, Vay-Farkas Eszter
Az érdeklődők az elészült termékeket, illetve a kiadványt egy hónapig láthatják a Design Terminál kiállítóterében (2012. szeptember 28 - október 28), a Rágd meg jól! programjának keretén belül pedig Barcza Dánieltől (MOME EcoLab, alapító) hallhatunk a személyes tapasztalatokról és élményekről, a projekt eddigi eredményeiről és a jövőbeli tervekről.
A projekt a MOME EcoLab fenntarthatósági kutatócsoport és a Széchenyi István Szakkollégium együttműködésében született. További információ: bodvalenkeprojekt.blogspot.hu
A csapat: Barcza Dániel, Benkő Tibor, Berzicza Sári, Bokor Péter, Ember Sári, Erdélyi Tomi, Fehér Bori, Hukaya Simon, Holányi Kati, Holb Vica, Kollár Eszter, Kovács Bori, Néray Bálint, Oravecz Juli, Pettendi Szabó Péter, Regös Nóri, Schmidt Andrea, Szabó Edit, Tornyánszki Éva, Vay-Farkas Eszter
Sitopia - azaz az étkezés utópiája!
2012. OKTÓBER 5., 17:40
Nálatok mennyi étel megy a szemetesbe hetente? A jelenlegi életmódunk a mezőgazdaság által előállított termékeket nem gazdaságosan használja. Ez lehetne másképp is! Ha kiváncsi vagy, hogyan, gyere el október 5.-én a Csernátony Fanni előadására.
Itt megtudhatod, hogyan kombinálhatjuk egy gyorséttermi struktúrábanaz egészséges étkezést, a helyi gazdaságok támogatását és a gasztronómiai élményt. A Sitopia egy fenntartható étterem és élelmiszer bolt, ahol elsősorban zöldség és gyümölcs alapú termékeket kínálnak, olyan módon, hogy a helyi gazdaságokból beszerzett árut az utolsó szemig felhasználják, minimális élelmiszerhulladékot termelve.
Itt megtudhatod, hogyan kombinálhatjuk egy gyorséttermi struktúrábanaz egészséges étkezést, a helyi gazdaságok támogatását és a gasztronómiai élményt. A Sitopia egy fenntartható étterem és élelmiszer bolt, ahol elsősorban zöldség és gyümölcs alapú termékeket kínálnak, olyan módon, hogy a helyi gazdaságokból beszerzett árut az utolsó szemig felhasználják, minimális élelmiszerhulladékot termelve.